Perletur, JuleSPREK og Vinterperle

Finnmark Friluftsråd har gjennom målrettet arbeid i flere år hatt en enorm suksess i sitt prosjekt kalt Perletur som varer fra juni til november hvert år. Perletur er en flott turkassetrim med mange vakre turer som byr på fysisk aktivitet og flotte naturopplevelser rundt om i totalt 18 kommuner i Finnmark. Perletur kan skilte med solid rekord av året med mer enn 53 000 gjennomførte turer og 3 500 aktive brukere.
 
Adventstidens svar på Perletur er JuleSPREK. Dette er turer i nærmiljøet som er tilpasset både lys og føre. I motsetning til Perletur er det litt mer hemmelighetskremmeri rundt JuleSPREK. De første 15 turene ble «sluppet» fredag 30. november og deretter kommer det tre nye turer i hver av deltakerkommunene de neste tre fredagene fram til fredag 21. desember. JuleSPREK varer til 6.januar. 
 
Nytt av året er Vinterperle som er vinterutgaven av Perletur. Alle turene er graderte i samsvar med den nasjonale Merkehåndboka og gir både variasjon i geografi samt turer som passer både for den uerfarne turgåer og for de som ønsker større utfordringer. 
 
Visste du også at Finnmark Friluftsråd i samråd med friluftsrådene i Nord-Norge har laget et bærkonsept som heter Ut og Plukk? 
 
Om du skulle gå en av de flotte turene til Perletur, JuleSPREK eller Vinterperle i nord, så vil dere finne skiltene levert av Grafika AS godt synlig på alle turer. Vi i Grafika AS er svært stolte av å være leverandør på disse turene.
 
Ta en titt på hjemmesiden til Perletur for mer info om deres små og store prosjekter. www.perletur.no
 
God Vinterperle-tur!

Julesprek.jpg
Perletur.jpg
Vinterperle.jpg
Even Borthen Nilsen.jpg

Even Borthen Nilsen. Foto: Finnmark Friluftsråd